Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Facebook Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Twitter Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Vorige | Volgende

Rue du Bac 1-3 RAY-SUR-SAÔNE

Vraagprijs € 595.000 k.k.

Omschrijving

Met smaak gerestaureerd “domein” van drie huizen rond een historisch veerhuis, direct aan de oevers van de Saône gelegen (zwemmen, aanleg-gelegenheid), bij een dorpje met 200 inwoners, circa 6,5 uur rijden vanaf Nederland. Het domein is door de restauratie omgetoverd tot een comfortabele grote woning en twee kleinere huizen, in een fraaie, parkachtige tuin die tot in de rivier doorloopt. De modernisering is tot recent voortgezet: de toegangsweg is verhard in 2007, de "grenier" is geïsoleerd in 2008, de garage in 2009 en in 2010 en 2013 zijn de daken van de andere twee huizen vernieuwd en is alles geïsoleerd, ook is een geheel nieuwe hypermoderne keuken geplaatst. In 2013 en 2014 zijn drinkwaterfilters geplaatst, is een nieuwe ecologische waterzuivering geïnstalleerd en is alle elektra vernieuwd. Een aardwarmtesysteem is voorzien voor 2015.
Het hoofdhuis heeft circa 238 m2, verdeeld als volgt: grote woonkamer met open haard, plafondbalken in het zicht en natuurstenen muren; directe toegang tot het terras; een grote (nieuwe) keuken met alle apparatuur (infrarood en inductie kookplaten, ovens, vaatwasser) met voldoende plaats voor een ruime eethoek en eveneens directe toegang tot het terras; inpandige garage annex berging voor 2 auto's, waarin een kleine zomerkeuken aan de terraszijde.
Op de 1e etage zijn twee grote en een kleinere slaapkamer en een doucheruimte, een apart toilet en een tweede "grenier" (zolder), die als logeerkamer is ingericht.
Op de 2e verdieping bevindt zich een enorme ruimte met de kapbalken in het zicht, nu in gebruik als kantoor maar even goed bruikbaar als salon, atelier e.d.; deze lichte ruimte heeft een glazen koepel en vier luxe Velux-ramen, zodat er enorm veel licht en zon binnenkomt; de ruimte heeft een adembenemend uitzicht over de Saône-vallei en naar het Château de Ray.
Het gehele huis is supergoed geïsoleerd. Voor de verwarming is de haard voorzien van een lucht-circulatiesysteem, waardoor in de winter vrijwel het hele huis verwarmd kan worden; Er zijn ook nog aanvullende radiatoren (die dankzij de zon-instraling op de tweede verdieping zelden nodig zijn).
De elektra-installatie is modern, met tijdschakelingen voor sommige functies en met gescheiden groepen voor gebruikers als kook-apparatuur, boiler, radiatoren. Er is een dal-uren-schakeling. Momenteel is het huis voorzien van 4 telefoonlijnen, Adsl en van 10 Mb Internet en televisie via een schotel.
De twee andere huizen zijn elke ongeveer 100 m2 en hebben ieder een salon, twee slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, een badkamer met toilet en een garage. De twee huizen zijn perfect om als logeerverblijf, apart huis voor vrienden of familie óf als “gîte” gebruikt te worden. Tussen 2010 en 2014 zijn van de huizen de daken vervangen, alle vensters van dubbel glas voorzien, alle luiken zijn vernieuwd, er is isolatie aangebracht, de elektrische installatie is vervangen en er is een nieuwe riolering aangelegd.
Rond het huis ligt een enorme tuin van 5000 m2, omgeven door een dichte heg; de tuin loopt door tot in de rivier. Rond de tuin is geen bebouwing toegestaan omdat de omliggende gronden deel uitmaken van “Natura 2000”, zodat verrassingen met plotselinge aangrenzende nieuwbouw uitgesloten zijn. Het huis staat op een terp in de Saône, als bescherming tegen hoogwater.


Vanaf het dorp Ray-sur-Saône leidt een (doodlopende) toegangsweg van circa 500 meter naar het huis; lang genoeg om gevrijwaard te zijn van verkeer, kort genoeg om het dorp op loopafstand te hebben. In het dorp is een restaurant, een "dépot de pain" en een postkantoor; meer winkels en een supermarkt op 7 km. Dichtstbijzijnde steden zijn Vesoul (30 min) of Besançon (50 min) of Dijon (55 min). Het vliegveld Basel-Mulhouse is 2 uur rijden, de stations zijn Vesoul (30 min) of Besançon-Tgv (45 min) of Dijon-Tgv (55 min). Per auto is Maastricht 5,5 uur, Utrecht 6,5 uur
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonhuis aan het water
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
450 m²
Perceeloppervlakte
5.000 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Oppervlakte
5000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan water, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Rue du Bac 1-3 RAY-SUR-SAÔNE

naar Rue du Bac 1-3 RAY-SUR-SAÔNE
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Laren

Huizen

Blaricum

Naarden-Vesting

BUSINESS