Facebook Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Facebook Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Twitter Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Vorige | Volgende

2 Lavaud 23150 AHUN (CREUSE)

Vraagprijs € 299.000 k.k.

Omschrijving

IK VERTREK (MAAR ZONDER DAT JE OP TV KOMT)

Hebben we niet allemaal weleens een moment in ons leven dat je denkt: IK VERTREK !

Weg uit de sleur, weg van de spruitjeslucht, weg uit het benauwde….

En dan? Dan ga je bijvoorbeeld lekker naar het mooie MIDDEN FRANKRIJK. Voor wie altijd al eens gedacht heeft om een nieuw leven op te bouwen en zich er al of niet definitief wil vestigen komt op termijn ons paradijsje te koop. Waarom? Simpelweg , omdat wij weer willen gaan reizen na er 15 jaar intens van genoten te hebben.

Het complex:

De foto’ s spreken voor zich. De boerderij is in twee fases gebouwd in de 2e helft van de 19e eeuw. Aan ruimte in en ook om het huis geen gebrek: het staat op een perceel van ruim een hectare.

Aan de ene kant loopt de D50, een doorgaand weggetje naar de verderop gelegen dorpjes. Aan de achterzijde is er een overpad dat af en toe gebruikt wordt door een boer om naar zijn land te gaan. Pittoresk, wat u zegt.

Zelf hebben we de helft van de grond in gebruik. De grote weide aan de voorzijde van het complex is in gebruik gegeven aan de boer waar we het van gekocht hebben, als weide voor de alom bekende Limousin koeien. (Lekker trouwens; ik laat wel wat mooie recepten achter.)

Mogelijkheden:

De wei kan gebruikt worden voor van paarden, varkens of schapen. De ligging ervan biedt bovendien de mogelijkheid om bijvoorbeeld safaritenten neer te zetten en/of om er een zwembad aan te leggen. Ook is er ruimte om in de schuren centrale natte voorzieningen aan te brengen om een moderne minicamping te realiseren, een soort van vakantie vieren dat momenteel erg in trek is bij Nederlandse gezinnen met kleine kinderen.

Het is zelfs mogelijk, en de grond ligt redelijk gunstig, om er een flinke tuinderij in te richten. Er is een eigen put geslagen, dus er is water in overvloed..

De boerderij:
Het hoofdhuis heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en een ruime geïsoleerde zolder. In de loop der jaren hebben we alle kozijnen vervangen door hardhouten kozijnen met dubbel glas. Er is lokale verwarming, zowel met hout kachels als met elektrische radiatoren. Beneden is een ruime doorgebroken woonkamer, een aparte keuken en een kantoor/mooie kamer.

Buitenruimten:
Grenzend aan het hoofdhuis is er een overkapping met terras van plm. 10 meter diep. De voormalige kaaskelder en de externe broodbakoven zijn nog aanwezig. Grenzend hieraan ligt de voormalige varkensstal die is omgebouwd tot garage met betonnen vloer.

Haaks op dit gedeelte staat de ‘grange’ (de stal) van bijna 25 meter lang en 8,5 meter diep. In het eerste gedeelte ligt nog de oorspronkelijke aarden vloer en een hoge open ruimte tot aan de nok (plm. 12 meter) In deze ruimte kunnen eventueel paardenboxen gemaakt worden of een appartement met vide. Aansluitend volgen er 3 luxe stalkamers, 2 x 2 persoons en 1 x 4 persoons, alle drie met eigen douche en toilet ruimte.. De gehele boven ruimte rust op een nieuwe balkenlaag. Tegen de grange is de hangar gesitueerd (plm 350 vierkante meter). In de hangar bevinden zich de riante buitenkeuken en de lounge gesitueerd. De vloer is met gravillon (kiezels) afgedekt.

Het terrein achter de grange wordt gebruikt als parkeerterrein en voor incidentele camper/tent overnachtingen. Er staat een caravan en er zijn stroomvoorzieningen. Tegenover het hoofdhuis is een kleine appelboomgaard, een gedeelte met bessenstruiken en een terrein voor 200 meter moestuin met een kleine glazen kas.

Ontspanning:
Aan de achterzijde van de grange is een rustige heuvel waarop een overkapte hot tub staat met een ongekend uitzicht over de bossen en de weides van de Creuse. De ruimte boven de stalkamers (150 vierkante meter) is ingericht als yoga/sport/ontspanning ruimte, maar biedt tevens andere mogelijkheden. Ruimte om te fitnessen, te poolen en te tafeltennissen. Er staat een solarium en een tafelvoetbalspel.

Techniek en onderhoud:
De technische zaken zoals elektra, gas, water zijn in de loop der jaren nieuw aangelegd. Warm water wordt verzorgd door 3 boilers van 200 liter. Er is 1 officiële fossic, die op termijn aangepast dient te worden aan de huidige normen. De fossic van de grange is een eigen oplossing die aangepast dient te worden aan de huidige normen indien de nieuwe eigenaar met officiële vergunningen wil exploiteren.

Schilderwerk is relatief recent, de deuren van de stalkamers zijn vernieuwd, de zolder van het hoofdhuis is geïsoleerd.

Geïnteresseerden nodigen we graag uit om te komen kijken, om te komen logeren en met eigen ogen te zien en ook te voelen hoe het huis en de omgeving zijn. Wees gewaarschuwd: het is niet ondenkbaar dat dit het droomhuis is waar je altijd al wilde wonen en werken.

Oppervlakte terrein 10250 m²
Oppervlakte hoofdhuis 100 m²,
3 verdiepingen= 300 m²
Oppervlakte grange 250 m²,
2 verdiepingen= 500 m²
Oppervlakte hangar 350 m²
Oppervlakte garage 50 m²
4 badkamers met douche en separate toilet
1 badkamer met douche en ligbad
2 houtkachels
6 elektra radiatoren
3 boilersDisclaimer:
Voorma en Walch Makelaars in het Gooi besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid van alle informatie over deze woning. Onjuistheden of onvolkomenheden kunnen echter voorkomen. Voorma en walch Makelaars in het Gooi aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolkomenheden.
2 keukens
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
1.150 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
400 m²
Bruto inhoud
3.795 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen
jacuzzi

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
houtkachel

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen
Soort garage
geen garage

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart 2 Lavaud 23150 AHUN (CREUSE)

naar 2 Lavaud 23150 AHUN (CREUSE)
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Laren
 

Huizen
 

Blaricum
 

Bussum
 

BUSINESS