Facebook Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Facebook Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Twitter Voorma en Walch Makelaarsgroep BV
Vorige | Volgende

Naarderstraat 282e HUIZEN

Vraagprijs € 2.985.000 k.k.

Omschrijving

****ENGLISH TEXT BELOW****

Privacy, veiligheid, schitterende natuur en centrale ligging zijn de kernwoorden van deze lichte, eigentijdse villa op landgoed De Limiten, nabij Bikbergen en Valkeveen. Deze unieke woonlocatie ligt midden in de ‘The garden of Amsterdam’. Op slechts 20 autominuten van Amsterdam en in de directe nabijheid van Naarden/Bussum, Blaricum en Laren en de havens aan het Gooimeer.

• Privacy: het landgoed is alleen toegankelijk voor bewoners en is niet zichtbaar vanaf de openbare weg
• Veiligheid: de toegang en oprijlaan zijn elektronisch beveiligd
• Natuur: de woning heeft vrij uitzicht over de landerijen en grenst aan het Goois Natuurreservaat met een
privédoorgang naar de Limitsche heide
• Centrale ligging: unieke landelijke locatie, tevens zeer centraal gelegen t.o.v. van de unieke dorpjes in het Gooi
en de grote steden Utrecht en Amsterdam

Het landgoed mag dan ‘De Limiten’ heten, het genieten is hier grenzeloos.

Hier, langs de eeuwenoude tolweg van Huizen naar Naarden, vindt u de stilte en privacy van wonen in de natuur, met alle dorpse én stadse faciliteiten op een boogscheut afstand.

De villa werd gebouwd in 1986. De spectaculaire ligging en de lichtval was wat de huidige eigenaren het meest aansprak, toen zij de villa in 2001 kochten.

De toegang tot de villa ligt aan een idyllisch laantje, dat vanaf de Naarderstraat naar het oude landhuis op ‘De Limiten’ kronkelt. Het laantje is bij de openbare weg afgesloten met een elektronisch hek (met intercom), dus uw privacy is hier absoluut gegarandeerd. Vanaf het laantje draait u uw eigen terrein op, waar de villa u begroet. Ondanks de grootte en de geometrie van het pand, is door een zachte knik in de gevel én door het terugspringen van de bovenetage, een al te imposant ‘blok’ vermeden. De spectaculaire glaspartij boven de entree geeft al aan hoezeer ‘licht’ een rol speelt in dit huis. En wanneer u binnenstapt draagt de openheid van het centrale trappenhuis hier nog eens aan bij. Het gebruik van rvs in combinatie met de strak gepleisterde, witte wanden doet subtiel denken aan de ocean liners uit de jaren ’20 en ‘30 – een gevoel dat versterkt wordt wanneer we vanuit de tuin de achtergevel aanschouwen. Een vleugje art déco, een snufje scheepsboeg, met een balkon – grenzend aan de master bedroom en een aanpalende slaapkamer – waarop u als een kapitein uitziet over het landschap. En wat voor een landschap…

De villa ligt met de achterzijde naar het vrije uitzicht over een oude zandafgraving, die medeverantwoordelijk is voor de speelse glooiingen in het terrein. En waar de ‘knik’ in de gevel de bezoeker aan de voorzijde omarmt, breekt hij hier juist het uitzicht open, met fraai vormgegeven glaspartijen. Die glooiing in het perceel maakt het overigens mogelijk om het souterrain – dat de volledige footprint van de villa beslaat – aan de tuinzijde uit te graven (dit is onder de garage al gedaan) en zo te voorzien van daglichttoetreding en eigen terrassen. Een interessant voorstel voor een transformatie van dat souterrain is al door een architect op papier gezet: een volwaardige gym, een state-of-the-art wijnkelder, een open plan keuken en living – het ontwerp voorziet erin. Al staat het u natuurlijk vrij om uw eigen fantasie de loop te laten: een gastenverblijf, een appartement voor de au pair, een riant kantoor-aan-huis, net wat u wilt.

Hoewel de huidige eigenaren het pand na aankoop grondig hebben ‘opgefrist’ en sedertdien goed hebben onderhouden, veranderden zij weinig tot niets aan de indeling. Die was en is namelijk perfect. De flow in de villa is logisch en prettig. Keuken, eetkamer en living zijn met elkaar verbonden door dubbele deuren in kamerhoge en -brede glaswanden. Maar door de knik in de plattegrond is in deze enfilade toch heel knap enige spanning aangebracht. Op de slaapverdieping ligt ter linkerzijde van het trappenhuis een volwaardige mastersuite (met walk-in closet en badkamer), terwijl ter rechterzijde de twee – of, met een eenvoudige ingreep, drie – overige slaapkamers gebruikmaken van de luxueuze family bathroom.

De tuin is stoer en passend in zijn omgeving. Volwassen bomen en heesters omzomen een fraai gazon, waar u niemand ziet en niemand u ziet. Voeg hierbij het feit dat uw ‘voortuin’ de Limitische Heide is – een prachtig natuurreservaat, dat letterlijk aan de andere kant van uw toegangslaantje ligt – en u begrijpt: u gaat hier een verrekijker en een vogelgids nodig hebben. Door de oorverdovende stilte zou u bijna vergeten dat u zich op luttele minuten van de charmante dorpjes van ’t Gooi bevindt. In een half uurtje bevindt u zich in Amsterdam en Utrecht. Scholen, winkels, golfclubs, tennisbanen en jachthavens – alles is onder handbereik. Het landgoed mag dan ‘De Limiten’ heten, het genieten is hier grenzeloos.

Voor een bezichtiging van deze villa kunt u contact opnemen met de makelaar Jan Willem Baas, of nog beter met uw eigen NVM makelaar.


*****
Privacy, safety, beautiful nature and a central location are the keywords of this bright, contemporary villa on the De Limiten estate, near Bikbergen and Valkeveen. This unique residential location is located in the middle of the 'The garden of Amsterdam'. Only 20 minutes by car from Amsterdam and in the immediate vicinity of Naarden/Bussum, Blaricum and Laren and the ports on the Gooimeer.

• Privacy: the estate is only accessible to residents and is not visible from the public road
• Safety: the access and driveway are electronically secured
• Nature: the house has an unobstructed view over the countryside and borders the Goois Nature Reserve with a
private passage to the Limitsche heide
• Central location: unique rural location, also very centrally located in relation to the unique villages in the Gooi and
the major cities of Utrecht and Amsterdam

The estate may be called 'De Limiten', but there is no limit to the enjoyment here.

Here, along the age-old toll road from Huizen to Naarden, you will find the silence and privacy of living in nature, with all village and city facilities just a stone's throw away.

The villa was built in 1986. Its spectacular location and light was what appealed most to the current owners when they bought the villa in 2001.

The entrance to the villa is located on an idyllic lane that meanders from the Naarderstraat to the old country house on 'De Limiten'. The lane is closed off the public road with an electronic gate (with intercom), so your privacy is absolutely guaranteed here. From the lane you turn onto your own property, where the villa greets you. Despite the size and geometry of the building, an all-too-impressive 'block' has been avoided by a gentle kink in the facade and the setback of the top floor. The spectacular glass section above the entrance indicates how much 'light' plays a role in this house. And when you step inside, the openness of the central stairwell adds to this. The use of stainless steel in combination with the tightly plastered, white walls is subtly reminiscent of the ocean liners from the 1920s and 1930s – a feeling that is enhanced when we view the rear facade from the garden. A touch of Art Deco, a pinch of ship's bow, with a balcony – adjacent to the master bedroom and an adjacent bedroom – on which you can look out over the landscape like a captain. And what a landscape…

The villa is located with the rear to the unobstructed view over an old sand quarry, which is partly responsible for the playful slopes in the terrain. And where the 'kink' in the facade embraces the visitor at the front, it opens up the view here, with beautifully designed glass sections. This slope in the plot makes it possible to excavate the basement – which takes up the entire footprint of the villa – on the garden side (this has already been done under the garage) and thus provide it with daylight and private terraces. An interesting proposal for a transformation of that basement has already been put on paper by an architect: a fully-fledged gym, a state-of-the-art wine cellar, an open plan kitchen and living room – the design provides for this. Although you are of course free to let your imagination run wild: a guest house, an apartment for the au pair, a spacious home office, just what you want.

Although the current owners have thoroughly refreshed the property after purchase and have maintained it well since then, they have changed little or nothing to the layout. It was and is perfect. The flow in the villa is logical and pleasant. Kitchen, dining room and living room are connected by double doors in floor-to-ceiling and wide glass walls. But because of the kink in the floor plan, some tension has been cleverly added to this enfilade. On the sleeping floor, to the left of the stairwell, there is a full-fledged master suite (with walk-in closet and bathroom), while to the right the two – or, with a simple intervention, three – other bedrooms use the luxurious family bathroom.

The garden is sturdy and fitting in its environment. Mature trees and shrubs line a beautiful lawn, where you see no one and no one sees you. Add to this the fact that your 'front garden' is Limitische Heide – a beautiful nature reserve, which is literally on the other side of your entrance lane – and you understand: you are going to need binoculars and a bird guide here. The deafening silence makes you almost forget that you are only a few minutes from the charming villages of 't Gooi. In half an hour you are in Amsterdam and Utrecht. Schools, shops, golf clubs, tennis courts and marinas – everything is within easy reach. The estate may be called 'De Limiten', but there is no limit to the enjoyment here.

For a viewing of this villa, please contact the estate agent Jan Willem Baas, or even better your own NVM estate agent.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
379 m²
Overige inpandige ruimte
30 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m²
Bruto inhoud
1.438 m³
Perceeloppervlakte
2.440 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
3
Voorzieningen
airconditioning, alarminstallatie, buitenzonwering, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, rookkanaal, schuifpui, tv kabel

Energie

Energielabel
Klasse C
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Atag
Bouwjaar ketel
2010
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Huizen
Sectie
B
Perceel
7931
Oppervlakte
2440 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan water, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin
Tuin
Fraai aangelegd, west, 40 x 30 m
Oppervlakte
1200 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
inpandig
Capaciteit
1

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op afgesloten terrein, op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Naarderstraat 282e HUIZEN

naar Naarderstraat 282e HUIZEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

Laren
 

Huizen
 

Blaricum
 

Bussum
 

BUSINESS