Evenement

Column Masters – Eerste kwartaal 2024

"Kijk wat je bindt niet wat je scheidt"

Het jaar is alweer enkele maanden oud, reikhalzend kijken wij allen weer uit naar de zomer. Heerlijk met vrienden een terrasje pakken bij het bonte paard in Laren of mooi lunchen
in de parel van het Gooi (Blaricum) bij Moeke Spijkstra.  Ik kan niet wachten!

Maar wat mij de laatste tijd enorm opvalt is de enorme onverdraagzaamheid in onze samenleving of dat nu is met een zeer vervelende tekst op Twitter, thans X geheten, of het zeer verwerpelijk elkaar afbranden op TV of in kranten.
Ik denk dat het bijzonder belangrijk is om naar de scheidslijn te kijken tussen vrije meningsuiting en het onnodig beledigen van de naasten in de samenleving.
Het recht van vrije meningsuiting moet niet leiden tot het zonder gevolgen elkaar zeer grof beledigen over welk onderwerp dan ook.
Wat ook minder wenselijk is, dat politieke partijen elkaar maar steeds vliegen afvangen en elkaar bezig houden met hun eigen standpunten en niet tot een goed compromis kunnen komen. Indien wij als samenleving niet in staat zijn compromissen met elkaar te sluiten denk ik dat wij absoluut de verkeerde kant opgaan. Met alle gevolgen van dien.
Wij hebben dan ook als NVM Makelaarskantoor in het Gooi besloten weer een nieuwe voorraad peper en zoutstelletjes te bestellen bij de "Royal Delft Koninklijke Porceleyne fles".
Het thema van ons cadeau is dan ook weer "kijk wat je bindt niet wat je scheidt".